Bröllopsfotografering med Godox blixtar

På videoklippet (ovan) har bröllopsfotografen använt en Godox AD300 Pro studioblixt och en Godox AD-S65W Softbox för att ljussätta brudparet. Fördelen med att använda en softbox på blixten är att man får en betydligt större lysande yta och ett mycket mjukare och finare ljus.  Godox AD-S65W Softbox har rätt lagom storlek, då en större softbox ofta blir ett vindfång utomhus. Om man fotograferar "On location" (under våren eller sommaren),så räcker det ofta med använda en studioblixt, som upplättning av motivet. Vid fotografering i festlokalen har fotografen i videoklippet använt 2st Godox AD200 Pro och 1st Godox AD100 Pro för att ljussätta brudparet under bröllopsdansen. Trenden går tydligt mot att fotografer vill ha kompaktare och lättare utrustning och det gäller framförallt studioblixtar och ljusformare. Det finns även olika trender inom bröllopsfoto. En trend är att bröllopsfotografen även erbjuda erbjuder t.ex Pre-Wedding Photo, dvs fotografering innan bröllopsdagen. Blixten (eller blixtarna) styrs via en radiosändare, som monteras i kamerans blixtsko.

I vissa situationer så kan det vara smidigt att använda en kamerablixt på kameran.Vi rekommenderar att man använder Godox V1, som är en ultramodern och mycket kraftfull TTL-kamerablixt, med ett runt blixthuvud, som ger ett mer naturligt ljus som liknar ljuset från en studioblixt. En annan fördel med det runda blixthuvudet är att det har ett innovativt magnetfäste, som gör det möjligt att använda en mängd olika ljusformare för att styra och kontrollera ljuset. (Ljusformare ingår ej).

Godox Speedlite V1 har stöd för High Speed Sync (HSS) och kan synkroniseras med riktigt snabba slutartider (upp till 1/8000s). HSS-funktionen på kamerablixten är smidig att använda vid porträttfotografering utomhus, då snabbare slutartider gör det möjligt att arbeta med en större bländare för att få ett kortare skärpedjup. Andra användningsområden då High Speed Sync uppskattas är t.ex när man plåtar motljusbilder.


Några tips:

Se filmen underst på sidan.

Följ en bröllopsfotograf under en hel dag!

Fotografen i videoklippet ovan använder bland annat Godox AD200 Pro studioblixt och Godox V1 kamerablixt. Om ni kollar noga på AD200 Pro blixten i klippet, så är den utrustad med ett runt blixthuvud (H200R) och rund diffusor på AD 200 Pro blixten. Ett tips är också att rikta blixten mot t.ex ett vitt tak för ännu mjukare ljus.Plåta bröllop med Godox AD200Pro och Godox V1.

Ibland så vill man kanske plåta annorlunda bröllopsbilder, som skiljer från klassiska bilder med kyrkbacken i bakgrunden. I klippet ovan visar fotograf Aries Tao hur man kan plåta fantastiska bröllopsbilder i en storstadsmiljö.Godox.se drivs av svenska importören: PHOTAX P.Arvidsson Foto AB.
PHOTAX 0481-14620 | www.photax.se | mail@photax.se
Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel. Bilder & Text (Om inget annat anges) ©2016-2024 P. Arvidsson Foto AB.